Manifesta-ti lumina in lume

Ceea ce societatea gandeste despre voi si asteapta de la voi nu mai este atat de important. Mult mai important devine ceea ce aveti de facut aici, cum sa va manifestati lumina in aceasta lume

Cine este conectat?

Membru: 0
Vizitator: 1

Ultimele comentarii

Va multumesc mult ...

31/07/2016 @ 13:14:18
de catre Admin


Cel mai mult imi place Psalmul ...

31/07/2016 @ 11:46:17
de catre MariaInformatiile despre Psalmi le-am primit ...

17/01/2016 @ 10:13:37
de catre Admin


DE UNDE AVETI ACESTE INFORMATI DESPRE ...

17/01/2016 @ 00:17:20
de catre chirilov catalin


Se pare ca este ca ...

15/05/2014 @ 19:16:46
de catre Flavio


Anunt

Alegeti o temaCalendar

August 2017
LunMarMierJocVinSamDum
 << < > >>
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

rss Sindicalizare

Afisarea articolelor ce apartin categoriei: Spiritualitate

RUGACIUNI DE DEZLEGARE

 
  

La vreme de nevoie alaturi de rugaciunea Tatal Nostru si Psalmi

   In numele si pentru slava si marirea si puterea Tatalui, si a Fiului si a Sfintului Duh, Sfinte Arhanghele Mihaile, reteaza acum cu sabia ta, cu para focului divin, orice legatura malefica de pe mine, de pe casa si de pe familia mea!                                      

Taie cu sabia ta de Lumina, toate legaturile de magie, de pe mine, si protejeaza-ma!

Taie-le calea dusmanilor, uneltitorilor si clevetitorilor mei, impiedica-i, opreste-i si trimite in drumul lor, legiuni de Ingeri, care sa le taie calea si puterea de a ma asupri! Inchide-le drumurile catre mine! Taie-le calea catre mine! Sfinte Arhanghele Mihaile, invaluieste-ma in Stralucire orbitoare, Frumusete cereasca, Lumina ingereasca, si coboara asupra mea, Stilpi de Lumina Dumnezeiasca si de Sfant Duh, care sa ma pazeasca, sa ma curateasca si sa ma protejeze mereu. Trimite Sfinte Arhanghele, Stilpi de Lumina si protectie si asupra casei mele si familiei mele. Iti multumesc, Sfinte!

Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne! 

In numele si pentru slava si marirea si puterea Tatalui, si a Fiului si a Sfantului Duh, Maica a lui Dumnezeu, nascatoarea mantuitorului meu, Iisus Christos, indreapta-i pe asupritorii mei, pe clevetitorii si pe uneltitorii mei, spre milostenie si iertare, si invata-i pilda iertarii si a pacii lui Dumnezeu, si opreste-i de indata pe acestia din a-mi face rau mie, casei mele si familiei mele! Iti multumesc, Maica a lui Dumnezeu!

               Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

               Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

               Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

In numele si pentru slava si marirea si puterea Tatalui, si a Fiului si a Sfantului Duh, bucura-te Sfinte Calinice, lumina a vindecarii si sfaramator al lucrarii diavolesti, ridicator din neputinta al oamenilor si binecuvinteaza-ma acum, cu Lumina vindecarii si a protectiei. Ridica de la mine acum, Sfinte Ierarhe Calinice, tot blestemul si toata neputinta! Iti multumesc!

 Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

 Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

 Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

Sfinti Arhangheli, Sfinti Herivimi, Sfinti Serafimi, Sfinti Ingeri ai lui Dumnezeu, Sfinti Ierarhi iubiti de Dumnezeu, cutremurati-i pe dusmanii mei cu frica de Dumnezeu! Cutremurati-le tuturor dusmanilor, clevetitorilor si uneltitorilor mei planurile malefice, si trimiteti la ei, legiuni si legiuni de Ingeri si Entitati Benefice care sa-i opreasca, sa-i dojeneasca si sa le inchida drumurile catre mine.

Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!

    Zid de nebiruit pune in jurul meu, Doamne!    


 

27 Mai 2017
Admin · 98 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Spiritualitate

Spa pentru suflet?

 
 
Acordăm zeci de mii de ore îngrijirii trupului. 

Două, trei dușuri pe zi. Cremă de corp. Uleiuri. Băi lungi, cu sare parfumată, uleiuri esențiale, lumânări, muzica ambientală. Masaje. Manichiură. Pedichiură. Bază de unghii, ojă, lac protector, unghii false, acrilic, aplicații. Depilare atentă, minuțioasă. Tratamente cosmetice. Măști cu caviar. Pensat. Produse de machiaj. Sute. Demachiant. Loțiune tonică. Cremă de zi. De noapte. Peeling. Seruri. Ne spălăm dinții. Ață dentară. Apă de gură. Îi albim. Mergem la coafor. Șampon, balsam, fiole, tratament leave-in, spumă, bigudiuri, fixativ, ulei de păr. Mergem la sală. De cel puțin trei ori pe săptămână. Fesieri, abdomene, bandă. Piscină. Saună. Din nou duș. 

Ne îngrijim cu grijă hainele. Le spălăm. Detergent, balsam. Le ducem la curățătorie. Le curățăm de scame. 
Ne curățăm cu grijă pantofii. Îi dăm cu cremă, îi lustruim, îi ștergem cu cârpa moale. 
Ne curățăm cu grijă casele. Spălăm pe jos, aspirăm, ștergem praful, frecăm faianța, gresie, oglinzi, geamuri, spălăm perdele, covoare, draperii. 

Cu toate astea, mulți dintre noi nu realizăm ca în sufletele noastre s-au adunat pânze de păianjeni. De la prea multe neiertări, răutăți, judecăți, greșeli. Mișună gândacii păcatelor zilnice, mai mici sau mai mari, cu voie sau fără de voie, cu știință sau fără de știință. Colcăie grupuri grupuri, negri sau colorați, prin toate cotloanele sufletului nostru. Pe zâmbetul inimii, pete negre de minciuni, de trădări, de înșelări. Pe hainele cândva stralucitoare, noroi. De la prea multe patimi. Desfrânări, pofte nelalocul lor, furturi și atâtea alte zeci și sute de păcate au întunecat cu totul geamurile prin care vedem lumea. Și ne revoltăm apoi că e atât de urâtă. Și oamenii atât de răi. Ura ne-a murdărit cu totul aripile iubirii cu care zburăm spre cer. 
Invidia, gelozia și prea multele pietre aruncate ne-au legat cu lanțuri grele și întunecate brațele inimii cu care altădată îmbrățisam oamenii, viața, lumea. Buzele sufletului nu mai știu să se roage, le-au astupat prea multe valuri de îndoieli, temeri și deznădejde. Au uitat să rostească vorbe de iubire, le-au îngropat prea multe prăvăliri de cuvinte grele. Au uitat să sărute alte inimi. Sunt pline de sângele atâtor săgeți pe care le-am aruncat și s-au întors tot la noi. E atâta praf, noroi și mâzgă în casa sufletelor noastre. De parcă n-am făcut curat de-o veșnicie. Și în inimi ni s-a adunat așa de mult balast. 


Prea multe lucruri am lăsat să intre în locul nostru cel mai sfânt. Dacă ne-am strădui să ne ținem inimile la fel de curate precum ne chinuim cu trupurile, veșmintele și casele, lumea asta ar fi mult mai frumoasă. Dacă ne-am îmbăia și sufletul în lumina rugăciunilor, în taina spovedaniei, a întâlnirilor de taină cu lumina lumii, în iertare, iubire, lacrimi și fapte bune, inimile noastre strălucind de curățenie ar face din pământul ăsta bolnav un soare. 

Poate că soarele asta și e de fapt... Un pământ unde oamenii petrec zeci de mii de ore îngrijindu-și sufletele...

Sursa: 31 Iul 2016
Admin · 164 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Spiritualitate

De ce ne imbolnavim?


Valeriu Popa (1924 – 1997)

Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viața lor, o nedreptate, mai ales dacă este vorba de o maladie ereditară sau e luată de la cineva. Orice boală sau accident apărut în viața ta a fost provocat de tine. Boala este pur și simplu un semnal al corpului tău. Supra-conștiința ta, latura ta divină, Dumnezeul tău interior îți trimite un mesaj ca să-ți atragă atenția asupra faptului că în acțiunile, vorbele și gândurile tale e ceva care se opune legii iubirii. De aceea, trebuie să captezi mesajul și să mulțumești supra-conștiinței tale că ți l-a transmis. Dacă nu reușești să-l descifrezi, bolile și accidentele tale se vor intensifica.

Când starea de rău persistă, e timpul să vezi neapărat despre ce este vorba. Dacă boala este puternică, înseamnă că ea s-a instalat în tine de multă vreme. Este sufletul tău care strigă ajutor. Trebuie să revii pe drumul cel bun, pe cel al dragostei. Fiecare boală, indispoziție sau accident nu este decât un indiciu. Boala încetează de îndată ce ai înțeles mesajul. Cu cât dorește omul mai mult să se schimbe, cu atât mai repede și mai ușor se desfășoară însănătoșirea lui. Bolile sunt cu miile, iar cauza este una singură: insuficientă iubire. De îndată ce încetăm să năzuim către Divin, ne cufundăm în uman și începem să depindem de mâncare, dorințe, pasiuni, ambiții, desfătare sexuală. Cu cât depindem mai mult de acestea, cu atât mai mare va fi îmbolnăvirea.

Toate aceste boli se lecuiesc într-un singur mod: să vezi în ele voința divină și să înțelegi că fără boală nu există dezvoltare spirituală. Boala este un bec roșu care ne avertizează că ne aflăm pe un drum greșit. Dacă ani în șir faci prostii, repetând greșelile, vine o vreme a plății prin boala pe care singur ți-ai creat-o. De fapt, boala este rezultatul pierderii divinului din noi, iar însănătoșirea este rezultatul restabilirii acestei legături. Practic, dacă te-ai vindecat sufletește, te vindeci și trupește. Noi, oamenii, suntem alcătuiți din trei componente: trup, suflet și spirit, asemeni Sfintei Treimi, și orice dezechilibru al uneia ne aduce suferință. Boala și starea de rău sunt opuse sănătății și stării de bine și se manifestă în realitatea ta, din vina ta. Ești bolnav pentru că ți-ai cauzat boala și poți să te faci iarăși bine, pur și simplu hotărând aceasta.

Toate bolile sunt autocreate. Până și doctorii își dau seama acum de modul în care oamenii se auto-îmbolnăvesc. Cei cu un orgoliu interior crescut atrag boala și nenorocirea. Boala ne obligă să ne schimbăm lăuntric, să ne transformăm. Cu cât mai puternic se schimbă omul în direcția bună, cu atât mai puține medicamente îi sunt necesare și mai repede învinge boala. Bolile apar în câmpul energetic al omului cu mulți ani înainte ca ele să se manifeste în planul fizic. Câmpul energetic este primordial în raport cu corpul și îi determină acestuia soarta, caracterul și starea fizică. Organismul trebuie să blocheze programele distructive care au pătruns în câmpul lui. Cu cât este mai puternic și mai periculos programul distructiv, cu atât mai agresivă boala. Când omul încalcă legile supreme, se abate de la calea sa de evoluție, i se deformează structura energetică, apar breșe în sistemul lui defensiv și devine o pradă ușoară pentru virusuri, care îndeplinesc funcțiile unui program de pedepsire. Omul începe să fie bolnav. Bolile grave contribuie la protejarea structurii spirituale.

Dacă distrugem armonia dintre noi și univers vom avea parte de boli, nefericire, necazuri și suferințe. Gândurile sumbre, neîncrederea, grijile, ura și frica, împreună cu rudele lor: anxietatea, amărăciunea, nerăbdarea, avariția, lipsa de amabilitate, obiceiul de a judeca și de a-i condamna pe alții, toate acestea atacă trupul la nivelul celulei, ceea ce duce la suferință, nefericire și deprimare. În aceste condiții, este imposibil să ai un corp sănătos. Prin gândurile, dorințele și obiceiurile noastre inducem sănătate sau boală în corpul fizic. Noi suntem singurii răspunzători pentru starea noastră de sănătate, pentru fericirea sau nefericirea noastră. Nu Dumnezeu ne trimite boli, accidente sau suferințe, ci noi ni le creăm singuri prin gândurile distructive. Cu alte cuvinte, culegem ce am semănat în trecut.

A-ți fi teamă de o boală înseamnă a-i înlesni evoluția, a o provoca. Dacă aveți gânduri despre boală și suferință, trupul va atrage aceste gânduri în corpul fizic. Gândiți-vă că întâmplările nu sunt cauze, ci efecte ale stării mentale în care vă complăceți. Boala nu trebuie considerată ca o pedeapsă sau o nedreptate. Ea este cel mai drept act din existența noastră, pentru că a fost generată de comportamentul nostru mental și afectiv. Prin gând, omul se îmbolnăvește și tot prin gând el se vindecă. Orice boală pornește din minte. Mulți bolnavi își pregătesc mental, cu străduință, ani de-a rândul, o îmbolnăvire definitivă. Nimic nu se manifestă în corp fără să aibă un prototip mental corespunzător. Adevărata vindecare începe în momentul în care ne gândim ce am vrea să facem atunci când ne vom recâștiga sănătatea. Nu tratamentul medical este cauza vindecării, ci credința fermă. „Toate sunt cu putință celui care crede”. (Marcu 9, 23)

Când suntem bolnavi, trebuie să cerem să ni se dea sănătate, nu să fim vindecați de boală. În cazul unui om bolnav, cu cât vă temeți mai mult pentru el, cu atât îi produceți un rău mai mare și-l împiedicați să supraviețuiască. Când cineva se îmbolnăvește, să-i acordăm un ajutor minim și foarte detașat, nu unul sufocant. Atenția exagerată în timpul bolii o întreține. Dacă compătimești un om, te poți îmbolnăvi. Pe om poți să-l ajuți, dar nu să-l compătimești. Când deplângi un om bolnav, înseamnă că nu ești de acord cu boala lui, dar nu iei în considerare cauzele spirituale ale bolii respective, care favorizează destrămarea spiritului. De aceea, boala trebuie acceptată cu smerenie. Singura soluție a celor din jur este să se roage pentru sănătatea lui, dar nu să-l compătimească.

Medicul pansează rana și Dumnezeu o vindecă. Când rana este tratată cu iubire, ea se vindecă repede. Vindecarea poate fi instantanee sau poate dura o viață, în funcție de cât de mult ați capitulat. În măsura în care putem păstra în suflet starea de bucurie și iubire vom putea învinge treptat orice boală. Vindecările au loc doar atunci când greșelile sunt plătite, lecțiile învățate, atenționarea luată în seamă.
Nu e suficient să acceptăm boala, trebuie să ne bucurăm că ea ne salvează sufletul și trupul. Trebuie să acceptăm toate umilințele pricinuite trupului nostru prin intermediul cărora ni se purifică sufletul. Obiceiul de a discuta în societate despre simptomele și cauzele diverselor boli, morți, agonii și scene de coșmar atrag asupra oamenilor un torent de impresii care le vor pricinui boli și suferințe.

Nu uitați unde v-ați născut. De locul în care ați văzut lumina zilei și de poporul din care vă trageți v-a legat și vă leagă întotdeauna energii uriașe, cu influențe nebănuite. Nu uitați că un om bolnav va fi ajutat cel mai bine să se vindece în locul în care s-a născut, pentru că numai acolo amprenta lui bioenergetică funcționează cel mai bine. Dacă avem curajul să fim cinstiți cu noi, putem ușor să observăm că jumătate din viață ne străduim să ne distrugem sănătatea pentru avere, pentru ca în cealaltă jumătate să cheltuim averea pentru a ne recâștiga sănătatea, cât se mai poate din ea.

CAUZELE SPIRITUALE ALE BOLILOR, NECAZURILOR ȘI SUFERINȚELOR NOASTRE

Prin boală, omul trebuie să înțeleagă că a greșit undeva pe drumul vieții și până nu-și elimină greșeala nu se poate vindeca decât parțial, deoarece în el persistă cauza generatoare de rău. De aceea trebuie ca mai întâi să fie depistată cauza bolii, pentru ca bolnavul să evite pe viitor greșelile comise, Dacă nu se elimină cauza, aceasta poate alimenta în continuare boala sau poate migra de la un organ la altul. Când cauza vor fi eliminată boala va dispărea. Astfel:

ACNEEA (coșurile): înseamnă neacceptarea propriei persoane. Nu-ți place de tine însuți.
ALCOOLISMUL: implică probleme legate de tatăl său; trebuie cultivată detașarea de acesta. Alcoolicul părăsește familia, slujba, viața, dar nu se lasă de alcool. El se află în relație de dependență față de alcool și aceasta înseamnă că din suflet lipsește iubirea. Persoana trebuie să iubească lumea din jur. Dacă acest sentiment îi lipsește, în suflet i se instalează o stare de disconfort, de chin spiritual. De aceea încearcă să-și reprime această durere prin orice mijloace. Trebuie ca omul să înceteze să mai poarte supărarea pe lumea din jur și să intre în armonie cu ea, pentru că armonia înseamnă iubire. Cine nu este iubit de nimeni și nu iubește pe nimeni se pierde ușor în valurile ispitelor. Cei mai mulți oamenii nenorociți și făcători de rele sunt jertfe ale unei copilării triste, în care au fost lipsiți de iubire și de grijă părintească. Aceștia au ajuns să nu iubească pe nimeni. Nu trebuie uitat că lucrurile care ne fac dependenți generează numai suferință.
AFECȚIUNILE PULMONARE: jale reprimată, necazuri, supărări, frica de a simți plăcerea și bucuriile vieții. Tuberculoza arată că într-o viață anterioară persoana a trăit numai pentru valorile materiale. Gândirea răului despre lumea înconjurătoare. Tuberculoza, pneumonia și bronșita se datorează unor supărări de lungă durată. Când nu iubim lumea înconjurătoare, au de suferit plămânii.
AFECȚIUNI LA SUPRARENALE: înseamnă indiferență, ignoranță față de sine, anxietate.
ALERGIILE: sunt rezultatul supărărilor interioare, al nemulțumirilor față de oamenii apropiați și lumea înconjurătoare.
ANEMIA: este o utilizare incorectă a oxigenului la nivelul globulelor roșii și este consecința unui refuz de a-și utiliza talentele în serviciul aproapelui.
ANGINA: reprezintă teama de a se exprima sau de a cere ceva părinților sau partenerului.
APENDICITA: frica de viață, blocarea curgerii binelui.
ARTRITA: apare la persoanele care nu sunt iubite. Spirit prea critic și rigiditate provenită din mental. Nu încerca să-i schimbi pe ceilalți, acceptă-i așa cum sunt. Dacă artrita e prezentă la nivelul mâinilor, brațelor, picioarelor și șoldurilor ești încredințat că oamenii se folosesc de tine. În realitate nu exprimi ceea ce vrei. Corpul tău îți spune că e vremea să te afirmi prin tine însuți.
ATEROSCLEROZA: rezistență, tensiuni, refuzul de a vedea binele.
ASTMUL: iubire ascunsă, înăbușită. Plâns suprimat. O femeie și-a alungat fiica din casă. Aceasta a crescut și s-a îmbolnăvit de astm, care nu a putut fi tratat cu medicamente. Când fiica a reușit să-și ierte mama, astmul i-a trecut.
AUTISM: într-o experiență anterioară, individul a manifestat un refuz al societății, ducând o viață marginală. Acum, singura soluție este iubirea pe care va trebui s-o primească de la apropiații săi.
APOPLEXIE: fuga de familie, de sine și de viață. Indică un sentiment de vinovăție. Un atac este de fapt un avertisment în plus pentru a deveni conștient de faptul că e inutil să te simți vinovat.
BILA: plăcerea pentru mâncăruri fierbinți, iuți, acre, uscate și sărate deranjează funcția bilei. De asemenea, mânia, supărarea, frica, activitatea sexuală excesivă sunt factori de dereglare a bilei.
BOALA PARKINSON: reprezintă teamă și dorința intensă de a controla tot și pe toți.
BOLILE DE PIELE: apar din cauza acumulării toxinelor în sânge. Dar mai sunt generate și de tulburările hormonale. Problema pielii subliniază teama individului de a se exprima total, de a fi el însuși, de a se deschide complet. Psoriazisul și alte boli de piele reprezintă o lipsă de iubire pentru sine și o respingere a tot ce viața îi oferă individului. Psoriazisul poate fi și cauza unui orgoliu nestăvilit, o trufie exacerbată. Conflictul psihic cu spațiul poate predispune la boli de piele.
BRONȘITA: se declanșează într-un mediu familial foarte tensionat.
BOLILE NERVOASE: se referă la sistemul nervos central, cel care coordonează viața omului. El reprezintă comandamentul suprem al sistemului nervos și al întregului organism. Starea pe care medicii o numesc depresie este o lipsă a dorinței de a trăi. Acest program poate fi o urmare a lipsei dorinței de a avea copii sau apariția unui copil nedorit (de pildă fată în loc de băiat). De fapt cele mai multe greșeli ale părinților în timpul sarcinii îi creează copilului un program de autodistrugere. De aceea deprimarea, odată instalată, nu poate fi ușor vindecată. Când te simți continuu nefericit și nemulțumit, când nimic din jur nu-ți place te îndrepți spre depresie. Depresia este o agresiune împotriva ta însuți. Conflictul cu spațiul în care trăiești predispune la dereglări psihice. Grijile permanente sunt păcate împotriva propriei tale naturi. Ele au urmări asupra sistemului nervos. Nemulțumirea de sine, neîncrederea în propria persoană mai duce și la boli de vedere, de auz, de percepție. Dacă te autoculpabilizezi, predispoziția de a achiziționa o boală psihică este foarte mare. Neliniștea este ucigătoare. Valul de neliniște din sufletul nostru este oglinda angoasei, a anxietății, fricii etc. Nevroza se caracterizează printr-o stare de neliniște, adesea extremă, cu frică de moarte și cu sufocări, palpitații, transpirații, amețeli, tremurături și senzația de oprire a inimii.
CANCERUL: este boala întristării, deprimării și nemulțumirii de sine și de soartă. Bolnavii de cancer cad în depresie și regretă trecutul. Regenerarea iubirii față de oameni este prima cale spre vindecarea cancerului și a altor boli. Femeile care țin mari supărări în suflet se îmbolnăvesc de cancer. De fapt, toate emoțiile înăbușite produc cancerul. Emoțiile ascunse multă vreme în tine sfârșesc prin a exploda, ceea ce provoacă și explozia celulelor din corpul tău. Dacă jignim prin vorbe persoana iubită ne putem alege cu cancer la buze, la limbă sau gingii, iar dacă vom critica în permanență ne vom îmbolnăvi de cancer hepatic. Dacă vom gândi agresiv despre cei apropiați riscăm un cancer la stomac. Cauza spirituală a cancerului constă în faptul că individul nu a asimilat lecțiile karmice ce i-au fost propuse în această viață, refuzând astfel evoluția. Cancerul reprezintă o autodistrugere, ceea ce face vindecarea dificilă. De fapt, este o boală a sufletului și de aceea, acesta trebuie vindecat mai întâi.
CEFALEEA, MIGRENELE: supărarea puternică pe un semen al tău duce la un blocaj energetic. Remediul este schimbarea gândului de ură în pace și adoptarea unei gândiri pozitive. Restabilind legea iubirii prin iertare îți recapeți sănătatea.
CELULITA: înseamnă mânie depozitată.
COLESTEROLUL CRESCUT: corespunde înăspririi naturii sentimentale, rigidității persoanelor care își creează o carapace de protecție. Acel individ are o mare teamă de a accepta bucuria. El ar trebui ca în permanență să lase emoția și energia iubirii să curgă prin ființa lui.
COLOANA VERTEBRALĂ: este axul care poartă amprenta împlinirilor noastre, blocajele și temerile noastre, refuzul de a evolua, de a iubi. Durerea în coloana vertebrală este de regulă supărarea pe omul apropiat, pe sine și pe soartă. Dacă amploarea supărărilor este mare, poate să apară o deformare a coloanei, o fractură sau să se formeze o cocoașă.
COMA: fuga de cineva sau de ceva.
CONGESTIA CEREBRALĂ: se datorează respingerii vieții și afișarea unei încăpățânări. Ura se naște în cap și se blochează prin traumatism cranio-cerebral.
CONJUCTIVITA: mânie neexprimată, frustrare.
CONSTIPAȚIA: atașament, posesivitate, refuz de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile.
DEGETELE ARTRITICE: senzația de victimă.
DIAREEA: teamă, refuzul de a slăbi încordarea. Refuzul de accepta idei noi.
DIABETUL: nu-i atât o boală, cât o reacție de apărare a organismului. Organismul trebuie să blocheze programele distructive ale altor oameni pătrunse în câmpul lui. Cu cât mai puternic și mai periculos este programul distructiv, cu atât mai eficientă și mai sigură trebuie să fie blocarea acestuia, respectiv a bolii semnalate. Cauza principală este dorirea unui rău din tot sufletul unei persoane iubite și de care te-ai despărțit. Aceste sentimente provoacă diabetul, pentru că au ucis iubirea și, prin aceasta, legătura cu cosmosul. De aceea, să nu renunțați niciodată la persoana iubită.
DINȚII: dificultăți în a lua decizii. Distrugerea dinților apare ca efect al vorbelor rele adresate părinților sau rudelor și dorirea răului oamenilor apropiați; deplângerea propriei sorți și o alimentație incorectă, existența geloziei și a supărărilor ascunse. O durere a dinților înseamnă că e timpul să iei o decizie fără să-ți fie teamă de rezultate. Întrucât dinții țin de dorințe, lipsa dinților din față este dovada unei blocări a sexualității.
ENCEFALOPATIE: certurile puternice înainte de nașterea unui copil, ajungând până la limita divorțului sau la gânduri de sinucidere fixează în structura câmpului copilului programe puternic distructive. Copilul care se naște plătește prin această boală.
EPILEPSIA: este rezultatul unei depresii adânci.
FEBRA: este un semn de furie interioară. Toate dorințele înăbușite, închise în tine, explodează. Încetează să aduni totul în tine. Supărarea și furia nu-ți sunt benefice, te pedepsești singur.
FICATUL: este organul care ripostează la supărările pe oamenii apropiați și păstrează deseori mânie reprimată. Ficatul este sediul celor mai negative emoții (ura, mânia, furia). Problemele de ficat vin dintr-o mânie îndreptată împotriva propriei persoane, ca rezultat al unui conflict între suflet și minte. Ficatul suferă la persoanele care fac aprecieri dure la adresa celor apropiați. Stresul de orice natură are un efect negativ asupra ficatului. Ficatul este un instrument al sufletului și de aceea, tratarea depresiei nu poate fi despărțită de cea al ficatului. Emoțiile au o mare putere de influență asupra ficatului și a secrețiilor bilei. Emoțiile pozitive – bucuria, buna dispoziție – măresc secreția bilei, iar supărările o opresc parțial sau complet. Ficatul este foarte sensibil la supărări. Să ne amintim o zicală populară care spune „de supărare i s-a vărsat fierea în sânge”. Supărările agresive pe oamenii apropiați determină cancerul ficatului. Problemele de vezică biliară arată îngustime de spirit. Icterul se poate declanșa la individul care suferă un prejudiciu pe care nu știe să-l îndrepte. Hepatita reprezintă rezistență la schimbare. Refuzul de a vedea limpede, de a discerne. Ficatul este legat și de credință. Credința în univers permite emoțiilor negative să se scurgă. curățând ficatul.
FRIGIDITATEA: teamă, negarea plăcerii; credința că sexul este rău; parteneri insensibili.
GÂTUL: orice problemă legată de gât corespunde temerii de a întreba și de a se exprima, sau un blocaj al creativității. Refuzul schimbării, rigiditate, mânie ascunsă din cauza unor cuvinte jignitoare.
GENUNCHII: simbolizează legătura între suflet și personalitate. O problemă la genunchi indică o îndepărtare de scopul său din această încarnare și un refuz de a evolua, mândrie înmagazinată, încăpățânare, lipsă de flexibilitate.
GREAȚA, VĂRSĂTURILE: respingerea unei idei, a unei persoane sau a unei experiențe. Pentru o femeie însărcinată, arată că nu a vrut să aibă copilul.
GUTURAIUL: se declanșează într-o perioadă de confuzie a individului sau în urma unei temeri, culpabilități. Nasul care curge reprezintă lacrimi și o purificare necesară.
HEMORAGIILE NAZALE: cauza principală este trufia.
HEMOROIZII: teama de a slăbi încordarea.
HERNIA DE DISC: înseamnă indecizie, senzația că viața a devenit de nesuportat.
HERPESUL: culpabilitate sexuală.
HIPERTENSIUNEA: subliniază o facultate limitată de a iubi și o lipsă de compasiune. Persoana trebuie să-și exprime iubirea pentru tot ce întâlnește și ce vede. O altă cauză poate fi vechi probleme emoționale, nerezolvate.
HIPOTENSIUNEA: arată, de asemenea, o iubire limitată, dar în sensul că această persoană a fost negativă și defetistă, necrezând în iubire. O altă cauză ar fi lipsa de iubire în copilărie.
HOMOSEXUALITATEA: femeia geloasă răpește aptitudinile copiilor și nepoților ei și-i împinge la homosexualitate. Gelosul ajunge nu numai la sterilitate fizică, ci și creatoare. Un om homosexual este incredibil de gelos în interior.
IMPOTENȚA: Apare din cauza geloziei, a supărărilor și a disprețului față de femei. Această agresiune afectează sistemul urogenital. Dacă bărbatul a fost deseori supărat pe femei, a gândit rău despre ele, este un viitor impotent.
INIMA: reprezintă centrul iubirii. Dacă nu-și exprimă deschis sentimentele, individul își închide chakra inimii și riscă să aibă probleme cardiace. Din cauza reprimării emoționale și a sentimentelor negative, multe persoane au probleme cardiace. Un om bolnav de inimă este depozitarul unei cantități enorme de gânduri de ură. Problemele conflictuale îndelungate, insatisfacțiile, generează hipertensiune și boli de inimă. Bolile cardiace au drept cauze gelozia sau supărarea pe oamenii apropiați. Prin gânduri de iubire a semenilor se vor putea anula gândurile de ură. Lipsa afecțiunii poate deregla inima. Dragostea și compasiunea constituie forța terapeutică ce ajută la refacerea inimii. Persoanele care își reprimă sentimentele acumulează blocaje energetice la nivelul inimii. Verdele este culoarea inimii. De aceea, o plimbare într-o pădure îndepărtată de agitația orașelor sau într-un lan înverzit va spori sănătatea și vitalitatea inimii. Aceleași efecte se pot obține prin folosirea în timpul meditației a unor pietre sau cristale de culoare verde. Reumatismul cardiovascular are două cauze: o lungă perioadă de supărare sau tristețe precum și o expunere repetată la factori climaterici nocivi, cum este frigul.
INSOMNIA: provine din totala incapacitate a spiritului de a-și focaliza gândurile. Tratamentul pentru vindecarea insomniei trebuie să înceapă ziua. Este necesar să vă concentrați asupra a ceea ce faceți. Când vă împrăștiați gândurile în mai multe direcții, slăbiți capacitatea spiritului de a se concentra, din care cauză seara îi este din ce în ce mai greu să se detașeze de trup și să se reîntoarcă dimineața cu forțele refăcute. Nu putem avea un somn bun noaptea decât dacă spiritul se retrage din corp. Insomnia mai este generată de întreținerea unor gânduri de vinovăție. Oglinzile din dormitor sunt și ele răspunzătoare de cazurile de insomnie.
INTESTINUL GROS ȘI SUBȚIRE: refuzul de a înțelege unele lecții de viață din punct de vedere evolutiv. Dacă omul nu suportă stresul se îmbolnăvește intestinul gros, iar dacă se înfurie și acumulează agresivitate, se îmbolnăvește cel subțire. Reaua dispoziție, plictiseala și nereușitele la serviciu conduc la o funcționare defectuoasă a intestinului gros. Când se manifestă constipația, ea trebuie tratată urgent. Starea de sănătate este în legătură directă cu evacuarea regulată a intestinului gros.
LARINGITA: în acest caz ți-e teamă să te exprimi și nu ești în stare să-ți spui părerea. Dacă laringita ta ascunde supărare și furie, trebuie să o exprimi, altfel furia va crește în tine.
LEUCEMIA: înseamnă mândrie necontrolată.
LIMFA: plăcerea exagerată pentru dulciuri, mâncăruri acre și sărate, alimente greu digerabile și exces de lactate.
NASUL: te deranjează ceva sau cineva pe care nu-l poți suporta. Sunt semnale ale corpului care-ți spune că nu e bine ce faci, că nu trebuie să te lași afectat. Nasul reprezintă intuiția și cunoașterea de sine, fiind legat de chakra frontală.
OCHII: indică teama de viitor și faptul că într-o experiență precedentă individul nu a dorit să vadă nici să-i ajute pe apropiații săi. Cauza miopiei o constituie deformarea structurilor câmpului la nivelul capului, determinată de sentimentul de ură, precum și de nemulțumirea de sine și frica de a vedea înainte. O principală cauză este gelozia agresivă. Cu cât un om are un caracter mai rigid, cu atât mai profund pătrunde agresivitatea în subconștient și devine mai periculoasă. Dacă la invidie se adaugă disprețul, dacă în caracter avem vanitate și cruzime, se produce un program de autodistrugere care se manifestă prin ruperea retinei, orbire sau un grav traumatism cranian. Vederea slabă este determinată de ură. Purificarea se face prin spovedanie și rugăciune. Atașarea de relații și idealuri distruge vederea. Glaucomul este cauzat de refuzul îndelungat de a ierta. La bătrânețe, mulți își pierd vederea pentru că se leagă prea mult de această lume.
OSTEOPOROZA: persoana afectată simte că nu mai are un suport în această viață. În majoritatea produselor de origine animală există acid uric, care poate fi neutralizat numai cu calciu. În cazul în care corpul nu l-ar neutraliza, am muri. De aceea, corpul nostru este nevoit să extragă calciu din oase, ceea ce duce la osteoporoză. Concentratele zaharoase, care sunt acide, pot agrava fenomenul. Persoana în cauză să consume pește (heringi), care conține vitamina D2, necesară metabolizării calciului.
PANCREASUL: are rolul de a echilibra glucoza (zahăr) în sânge. Dacă individul consumă prea mult zahăr și dulciuri concentrate își va provoca dezordini în organism și o hipersecreție de insulină, care duce la hiperglicemie. Astfel, insulina secretată în cantități mari favorizează sinteza crescută de grăsimi, conducând la obezitate, diabet zaharat, ateroscleroză. Pancreatita, diabetul zaharat și cancerul pancreatic sunt semne ale faptului că omul iubit și iubirea pentru el au devenit o valoare absolută. De obicei, problemele pancreasului apar la persoanele care cred că nu merită să se bucure de nimic în viață. De multe ori fac plăcerile altora, ținând în interiorul lor o tristețe ascunsă.
PICIOARELE: reprezintă ancorarea, conexiunea cu Terra. Problemele de la picioare simbolizează un refuz de a avansa, de a evolua, sau teama de a stagna în viață, teama de viitor. Atunci când omul este nemulțumit de soarta sa îl dor picioarele. Când omul este dispus să facă un rău unei persoane în propriul beneficiu sau să se disprețuiască pe sine, când prosperitatea i se năruie, toate acestea pot da și dureri, traume ale picioarelor și o dilatare varicoasă a venelor. Varicele vin din faptul că sunteți supărat pe sine, pe soartă. Aveți grijă să aveți picioarele calde! Asta este valabil pentru toți bolnavii, dar în special pentru cei de rinichi. O încălțăminte proastă face rău nu numai la picioare ci întregului corp. Dacă ai bătături, înseamnă că nu gândești și acționezi așa cum ar trebui.
PIETRELE LA FIERE ȘI RINICHI: apar din cauza consumului de dulciuri și amidon concentrat, care împiedică eliminarea din corp a depozitelor de calciu organic. Cauza este judecarea oamenilor și supărarea pe soartă.
PROSTATA: afecțiunile ei sunt legate de un sentiment de vinovăție și de teama de îmbătrânire.
RĂU DE MARE: este în legătură cu teama de moarte.
RĂU DE MIJLOACE DE TRANSPORT: teama de pierdere a controlului.
RETENȚIA DE APĂ: refuzul de a slăbi încordarea.
REUMATISM: resentimente, slăbirea iubirii, rigiditate, asprime. Persoana are o amărăciune cronică.
RINICHII: reprezintă capacitatea de a exterioriza tot ceea ce este în sine. Cel care nu-și exprimă talentele, capacitățile, dorințele sau credințele se expune la tulburări renale. Tot ceea ce este reprimat, frica și teama slăbesc rinichii. Dacă orgoliul individului nu este prea mare, în rinichi se formează nisip; dacă este la un nivel mai ridicat, se formează pietre care pot fi eliminate. Dacă însă nivelul trufiei este periculos de mare, începe formarea de pietre de formă coralică, ce nu trebuie îndepărtate. Litiaza renală mai apare când individul are probleme de mânie nerezolvate de mult timp. Persoanele certărețe și care sunt de multe ori dezamăgite sau frustrate vor avea probleme cu rinichii.
SÂNGELE: zahărul, sarea, iaurtul și mâncărurile acre au o acțiune toxică asupra sângelui, mai ales când sunt folosite în exces. De asemenea, ura și mânia generează toxine în corp. Ceaiul de rădăcini de brusture este mijlocul cel mai eficace de epurare a sângelui. Pentru toate problemele sângelui este util să se consume zilnic salată de crudități.
SCLEROZA ÎN PLĂCI: are drept cauze frica, rigiditatea, inima împietrită și îngreunată.
SFORĂITUL: refuzul încăpățânat de a se desprinde de vechile tipare. Dormitul cu fața în sus favorizează sforăitul.
SISTEMUL DIGESTIV: stomacul reprezintă facultatea de a digera experiențele existenței și de a accepta cele învățate. Ura, mânia, frica, regretul legat de trecut, precum și grija, teama și îngrijorarea față de viitor favorizează bolile stomacului, ale vezicii biliare și ale intestinelor. Aversiunea, neliniștea, o agresivitate conștientă și sentimentul de ură împotriva oamenilor sunt principalele cauze ale ulcerelor. Dacă omul se supără des și pe cei apropiați sau pe sine, va avea probleme cu stomacul.
ȘOLDURILE: reprezintă utilizarea liberului arbitru pentru a găsi propria cale în planul material. O problemă la șolduri subliniază o lipsă de utilizare a propriului liber arbitru și faptul de a nu avea un scop în viață. O durere la șolduri indică o frică de a lua decizii importante.
SPLINA: reprezintă un depozit de sânge, de energie. Problemele splinei arată o incapacitate de exprimare a iubirii sau o obsesie. În acest ultim caz, e necesară o purificare prin eliminarea sentimentelor negative și a grijilor înmagazinate în timp. Lăcomia și de avariția au o influență negativă asupra splinei și inimii. Splina mai este legată și de stările psihice proaste și de depresie.
TIROIDA: problemele cu tiroida indică faptul că persoana nu se poate exprima cum dorește și se simte umilită.
TUSEA: cine tușește tot timpul este o ființă sufocată de viață; trece printr-o stare de mare nervozitate; se simte strivită de o situație. O tuse ocazională este un semn de plictiseală sau dorință de ceartă.
URECHILE: Te lași afectat de ceea ce auzi. Senzația lăuntrică că ești superior persoanelor iubite (părinți, copii, soție) declanșează un program de autodistrugere care este blocat prin apariția unor dureri în ureche.
VAMPIRISMUL ENERGETIC: egoismul exagerat, manifestat în gânduri, emoții sau fapte, precum și cruzimea duc la deconectarea de cosmos și atunci omul este nevoit să-și ia energia de la alți oameni. Provocarea de chinuri fizice și psihice unui om este una din formele vampirismului.
VARICELE: prestarea unei munci care nu-ți place.
ZONA ZOSTER: indică teama de viitor, antrenând gânduri negative.

Așadar, orice indispoziție, afecțiune sau boală îți indică faptul că acțiunile și gândurile tale nu-ți sunt benefice. Nemulțumirea permanentă față de lume și propria soartă poate genera afecțiuni grave, incurabile. Ura e tot ce poate fi mai distructiv în om. Trăirea urii declanșează boli violente. De fapt, ura își distruge stăpânul. Fiecare gând încărcat de ură e ca o înghițitură de otravă. Disprețul față de oameni este tot o formă a urii. Fondul de ură și de supărare se dezvoltă și se transformă într-un program de autodistrugere. Dar partea bună este că din tot ceea ce faci, spui, gândești sau simți, dacă ceva nu e bine, primești un semnal. Singura ta grijă este să rămâi atent. Dacă apare un simptom, înseamnă că se întâmplă ceva. E o indicație că ai luat-o pe un drum greșit. Atunci ești rechemat pe drumul cel bun, al iubirii. Ascultă-ți corpul fizic și-ți vei schimba viața. Orice boală este chezășia fericirii viitoare. Cu cât mai multe încercări îți oferă soarta, cu atât o mai mare fericire te așteaptă în viitor.

 

 

 

11 Sep 2015
Admin · 513 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Spiritualitate

Deconectarea Spirituala


Este adevarat ca unii ghizi vin si pleaca in functie de nevoile noastre ( sunt Ingerii suplimentari pe care Dumnezeu ii trimite in viata noastra ca raspuns la rugaciunile facute) dar noi niciodata nu ramanem singuri,fara ajutor divin.

Fiintele Inalte de Lumina stiu ca viata pe Pamant poate fi foarte dificila si pentru noi nu au decat dragoste neconditionata.

Ghizii nostrii spirituali nu ne pot ajuta sa sarim complet peste evenimentele necesare cresterii noastre spirituale dar intotdeauna vor fi langa noi ghidandu-ne,protejandu-ne si mangaindu-ne.

Daca simtim ca am fi putut primi mai multa ghidare, ca nu ni se raspunde la rugaciuni, ca nu ni se trimit semne care ne pot ajuta poate ca problema reala este o conexiune spirituala slaba sau intunecata. Datorita stilului de viata de multe ori agitat necesar pentru a supravietui ne este foarte usor sa ne pierdem legatura cu Ingerii care sunt langa noi.

In aceasta perioada este foarte usor sa experimentam deconectarea spirituala, mai ales ca traim intr-o societate care este ea insasi deconectata din punct de vedere spiritual.

Ce ne deconecteaza spiritual:

-consumul excesiv de alcool sau droguri

-stresul excesiv ,furia,resentimentele,mania

-persoanele negative

-ignorarea constanta a intuitiei

-dieta slaba din punct de vedere energetic dar crescuta in zahar,cofeina,produse procesate si proteine de proasta calitate

-lipsa de somn,de exercitii fizice si meditatie

-lipsa bucuriei sau distractiei

– folosirea magiei negre

-posesia sau atasamanetul unui spirit

Semnele ce iti pot atrage atentia asupra unei deconectari spirituale astfel incat,lucrand asupra acestor cauze sa poti sa te reconectezi cu Ingerii.

Probleme de sanatate (la nivelul mintii, trupului si spiritului)

Deconectarea spirituala porneste din centrul fiintei tale, incepand de la nivelul corpului, ajungand la creier si continuand cu sufletul. Daca nu simti ca traiesti intr-un trup construit pentru a simti sentimentele cu intensitate maxima, este un semn clar ca ceva nu functioneaza asa cum trebuie. Poate fi vorba despre dieta pe care o urmezi, despre lipsa activitatii fizice, despre lipsa meditatiei, a aerului curat, a iesirilor in natura sau chiar despre toate acestea la un loc. Trebuie sa constientizezi ca sanatatea ta este cea mai importanta, intrucat lipsa acesteia iti afecteaza toate aspectele vietii.
Mintea ta va fi confuza si dezorientata incercand sa perceapa realitatea prin intermediul unui corp care nu este sanatos.
Sufletul tau nu va fi capabil sa inteleaga misterele Universului si nu va avea acces la vasta sursa de intelepciune existenta in acesta.
Planeta va continua sa isi descarce energia la fel de intens, indiferent daca tu simti sau nu. Este bine insa sa poti simti, intrucat nu exista bucurie mai mare ca sanatatea mintii, trupului si spiritului.

Esti excesiv de codependent

Codependenta este definita ca un tip de relatie disfunctionala in care unul dintre parteneri este dependent de viciile si problemele psihice ale celuilalt, datorita nevoii excesive de a se simti util.
Atunci cand o persoana este codependenta isi pierde autenticitatea, iar spiritul sau este in deriva, astfel incat nu realizeaza ca aceasta atitudine nu ii aduce nimic pozitiv.
Daca si tu esti o persoana codependenta, nu trebuie sa te simti prost din aceasta cauza. Majoritatea oamenilor sunt blocati in relatii codependente si au impresia ca nu exista nicio iesire din aceasta situatie.

Trebuie sa realizezi ca pentru a te bucura de o sanatate deplina, pentru a avea un loc unde sa poti respira linistit, unde sa te poti conecta spiritual cu realitatea ta, trebuie sa devii genul de om care are curajul sa fie autentic. Cel mai rau lucru pe care il poti face este sa astepti ca o alta persoana sa te “salveze”(jucand astfel rolul victimei). Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te salvezi singur, devenind astfel propriul tau erou.

Esti mult prea independent

Probabil te-ai rupt de mentalitatea codependenta pe care o au majoritatea oamenilor si esti extrem de independent, puternic si in sfarsit ai curajul de a-ti pune in practica ideile inovatoare. Ai invatat sa nu te mai bazezi pe ceilalti in indeplinirea idealurilor personale si poti in sfarsit sa fii sincer cu tine intrucat ai devenit responsabil de propria putere.
Desi independenta deschide o cale minunata de a vedea situatiile cu claritate si este un pas important pentru a ajunge in punctul in care sa putem evalua orice imprejurare cu sinceritate, trebuie sa realizam ca aceasta, ca si codependenta, este o iluzie.

Cu toate ca “independenta” reprezinta un pas indraznet care ne elibereaza din starea de codependenta, este important sa fim constienti de faptul ca in Univers totul este conectat intr-o retea vasta de interdependenta. Erich Fromm spunea ca “daca fiecare om s-ar interpreta pe sine prim prisma activitatii spontane si in acest mod s-ar referi la intregul Univers, el va inceta sa fie un atom izolat; el si Universul vor deveni parte a intregului; el va avea locul sau bine-meritat si astfel indoielile sale privind propria persoana si scopul vietii ar disparea”.

Prin reconectarea cu Universul, prin imbratisarea interdependentei, vei observa ca Lumea va inceta sa fie un loc care trebuie cucerit ci va deveni un spatiu minunat caruia caruia i te vei preda de buna-voie. Atunci cand imbratisezi interdependenta pentru prima data, descoperi ca nu esti o victima a Lumii ci chiar tu esti Lumea, iar acest lucru reprezinta cea mai mare conectare spirituala.

Aspiratiile materiale sunt mai mari decat cele spirituale

Faptul ca banii au devenit un drog pentru majoritatea oamenilor reprezinta inca un factor important care ne indeparteaza de adevarata noastra esenta. Acest lucru se intampla datorita faptului ca banii in sine reprezinta ceva abstract. Sunt considerati a fi de valoare, insa aceasta afirmatie nu se bazeaza pe nimic. Implicandu-te cu toata fiinta sa obtii bani, in loc ca obtinerea acestora sa fie un efect secundar al faptului ca faci ceva ce iubesti, reprezinta un motiv important pentru care nu mai poti simti ghidarea plina de iubire a sufletului tau.

Pentru a te elibera de tirania banilor, trebuie sa inveti sa-i folosesti ca pe un instrument, in loc sa fii tu insuti un instrument al lor. Fa ceea ce iti aduce multumire sufleteasca,ceea ce iti aduce bucurie indiferent daca esti platit sau nu, pentru ca a face ceea ce iubesti reprezinta cea mai simpla cale catre imbogatirea spirituala.
Oricum,facand ceea ce iubesti si ceea ce este de folos altora ,banii vor veni la tine foarte usor.

Ego-ul tau este mai puternic decat Sufletul

Se spune ca “O zi proasta pentru ego este o zi minunata pentru suflet”. Analizand observam cat adevar contin aceste cuvinte. Ego-ul nostru de cele mai multe ori se teme de schimbare. Daca ego-ul tau este mai puternic decat sufletul, cel mai probabil ai o teama foarte mare de schimbare, insa atunci cand iti este frica sa faci schimbari in viata ta, vei evolua foarte greu din punct de vedere spiritual.

Daca nu mai poti simti ghidarea sufletului tau si a Ingerilor, este cel mai probabil datorita faptului ca esti blocat in zona de comfort oferita de ego-ul tau. In momentul in care vei inceta sa iti asculti ego-ul vei experimenta o renastere spirituala coplesitoare.
Omoara ego-ul si foloseste-l ca “ingrasamant” pentru ca Sufletul, samanta Divina din tine, sa se transforme intr-o floare minunata.

Nu contesti niciodata autoritatea

In cazul in care te temi de Dumnezeu, te gandesti ca acesta te va pedepsi daca actionezi intr-un anumit fel, refuzand sa vezi imaginea de ansamblu a Divinitatii, atunci iti va fi foarte greu sa auzi ghidarea sufletului tau sau a Ingerilor. Indoctrinarea religioasa reprezinta o pseudo-putere care a condus masele timp de mii de ani.

Pentru a putea sa te conectezi cu sufletul tau si cu Ingerii, trebuie sa ai curajul sa contesti autoritatea. Sa iti pui intrebari legate de tot ceea ce inseamna autoritate (parinti, guverne, religii). Pune-ti in special intrebari legate de Dumnezeu. Oare chiar este El acel tiran nemilos care doreste supunere totala si care ne pedepseste in mod crunt atunci cand “gresim”? Privind adanc in sufletul nostru il vom descoperi cu adevarat pe Dumnezeu (samanta Divina din noi), care este plin de iubire, bunatate si intelegere, care ne este in permanenta alaturi si ne ajuta la orice pas. Atunci cand nu stii ce hotarare sa iei, asculta-ti Sufletul.

In momentul in care devii constient de samanta Divina din tine, conexiunea cu divinitatea va deveni atat de puternica incat va fi un exemplu pentru cei care inca sunt blocati in tiparele impuse de societate dar si o binecuvantare pentru cei care sunt deja conectati profund cu Tot ce Este.

Sa va fie de folos,Doamne ajuta!

Cora Niculescu- Mizil

 

06 Iun 2015
Admin · 621 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Spiritualitate

Arsenie Boca, cele mai importante învățături despre postul Paștelui! Secretele pe care orice credincios ar trebui să le știe


Datorită nenumăratelor învățături pe care le-a lăsat poporului român, Arsenie Boca e considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai țării. Iată ce spune celebrul părinte despre perioada postului și semnificațiile sale!

1 Îndemn la o alimentație reținută

„Postul cu măsură sau mâncarea o dată în zi (a nu se sătura). Mâncarea să fie de un singur fel, din bucate neînsemnate și care se găsesc fără bătaie de cap și pe care nu le poftește sufletul. Să mănânce în fiecare zi un fel cu înfrânare. Vinul e folositor la bătrânețe, la neputință și la frig și atunci puțin. Iar la tinerețe, la căldură și la sănătate mai bună este apa - dar și aceasta puțină, căci setea e mai bună decât toate poftele trupești”, informează adevarul.ro.

2 Curățirea prin post și rugăciune

„Postul e vechi și începe odată cu omul. E prima poruncă de stăpânire de sine. Postul și rugăciunea sunt două mijloace prin care curățim firea de patimi. Toți oamenii care s-au apropiat de Dumnezeu și-au smerit sufletul cu rugăciune și post. Și Iisus a postit 40 de zile punând postul începătură a vestirii împărăției lui Dumnezeu, deși Lui nu-I trebuia, fiind nepătimaș. Cu trupul însă nu putem trata decât prin post. El nu știe și nu recunoaște convingeri. De aceea el trebuie uscat, încet și cu socoteală, fiindcă în mocirla uscată porcii patimilor nu mai vin să se scalde. Ochii văd lucrurile, mintea vede gândurile. Postul curățește ochiul, rugăciunea curățește mintea".

3 Rugăciunea și postul, arme de luptă

„Rugăciunea și postul, aceste aripi sufletești; puternice arme de luptă duhovnicească, cu care-ți poți câștiga biruința a tot păcatul, le cunoști și tu omule și ști cât de folositoare sunt. Da! rugăciunea și postul sunt minunatele unelte duhovnicești cu care îți strângi laolaltă roada ostenelilor, ca și pe altă parte uneltele gospodărești - când trebuie să cosești păcatul, când să aduni virtuțile și când să nimicești buruiana gândurilor sălbatice. Folosește-te de ele când trebuie, căci nimeni nu cunoaște unde să aduni și unde să tai, numai tu omule știi."

4 Rugăciunea este respirația sufletului

„Te afli în post; nu uita că postul te ajută și este sală de așteptare în care creștinul îmbolnăvit de păcate trebuie să cugete până-i vine rândul, cum să-și dezvăluiască boala mai sincer, înaintea duhovnicului său la spovedanie pentru că de vreme ce ai venit la doctor să nu te întorci nevindecat, ci să ai parte în mod folositor de cereștile doctorii ale Sfintei Taine. Rugăciunea este respirația sufletului, iar postul este apa care stinge văpaia patimilor", potrivitadevarul.ro.

5 Postul înfrânează patimile

„Nouă ne trebuie post pentru înfrânarea patimilor, pentru subțierea minții, pentru sporirea în noi a Duhului Sfânt, care ne descoperă căile mântuirii. Postul ne ajută să înțelegem rosturile mai mari ale lui Dumnezeu cu omul. El e un toiag de drum prin viața aceasta cu trup pieritor spre veacul viitor, în care trebuie să ne deprindem de-aici. Dar să nu ținem postul într-un înțeles îngust. Căci sunt unii care cred că a nu mânca carne și cele asemenea ar fi tocmai de ajuns ca să se cheme că ai postit. Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci: clevetind, mușcând cu gura, osândind cu vorba și ucigând cu gândul. Postul nu e, mai ales în creștinism, numai un regim al stomacului."

6 Postul în zilele de miercuri și vineri

„Trebuie păzite zilele de post de Miercurea și Vinerea, care sunt pentru creștini două zile de întristare, meditație și rugăciune, nu de plăceri trupești. Postul e rânduit tocmai spre stingerea poftelor trupului. Câtă vreme omul nu iese din poftă nu se poate apropia de Dumnezeu. Copiii chemați în sărbători și posturi, toți poartă în ei păcatul părintesc. Căci precum părinții lor n-au ținut seamă, de ziua Domnului, așa nici copiii nu vor ține seamă de voia lui Dumnezeu și de sfatul părinților. Faceți bine și țineți posturile, osteniți-vă trupurile să nu zburde (să nu azvârle?) și ... este Dumnezeu Care ajută pe tot cel ce zice: Doamne ajută! întăriți-vă cu Sfânta împărtășanie și nu se poate să nu se poată."

7 Păcate distruse prin post și rugăciune

„Acestea sunt cele șapte păcate de căpetenie sau păcate de moarte: mândria, iubirea de argint, desfrânarea, lăcomia, pizma, mânia și lenea. Intre acestea șapte se află și rădăcina relelor: lăcomia stomacului sau dumnezeul cel mincinos al trupului. Acesta trebuie ars cu postul și scos afară! Căci de nu va fi ars și scos afară, iată, o să vedeți cum crește și se întinde acest pom al diavolului, acest dumnezeu mincinos al trupului; și iată cum anume: Lăcomia stomacului odrăslește dintr-o dată, din rădăcină, o puzderie de ramuri, din care mai arătoase sunt trei: mânia, desfrânarea și iubirea de avere. Războiul stomacului, însă, e primul război pe care l-a pierdut omul (în rai) și prima biruință a diavolului. Și cu el (diavolul) nădăjduiește să-i câștige și pe oameni și să-i desfacă de Dumnezeu. Și să știți, că de nu-și vor trage de seamă oamenii, diavolul va birui.”

8 De ce e sănătos să ținem post

„Sfinții Părinți, cei de demult, au băgat de seamă că toate relele de la stomac încep, de aceea au zis o vorbă aspră, că postul este poarta șl patrafirul este ușa (către împărăția lui Dumnezeu). Cine nu se leapădă de carne și de grăsime repede va fi încolțit de mânie și de desfrânare, celelalte două laturi ale lăcomiei stomacului. Și să vedeți cum: mâncarea de carne, și mai ales mâncată cu împingerea necurată a poftei, ca sa se facă sânge are nevoie de fiere, care este o otravă - veninul nostru. Fierea aceasta topește carnea și grăsimea, întocmai cum topește soda slănina, când fac femeile săpun. Fierea e o otravă tare. Dacă sporește mâncarea de carne, sporește și otrava, cu care trebuie topită carnea. Și atâta sporește otrava, încât nu mai încape în beșica ficatului, și atunci simți dureri la capătul pieptului, căci stă beșica să crape de plină. Fierea câtă nu încape, umblă prin sânge de sus în jos fără rost și, otravă cum e, atacă nervii, îi slăbește, și de aici vine nerăbdarea, de aici vine nervozitatea, de aici mânia. Din fierea care atacă nervii. Aici e cheia, de ce se supară unii așa de ușor, din nimicuri, din fleacuri; să moară de supărare că le e plin sângele de fiere și ei la rândul lor îi chinuie pe alții."

9 Postul tămăduitor pentru trup

„Toate se tămăduiesc de la sine, înlăturând pricina care le-a adus, curățind sângele prin post. Căci toate bolile sunt cu putință, dacă sângele este otrăvit. Vrei să te însănătoșești? Fă calea întoarsă. Deci luați aminte la ce mâncați. Căci uite așa pedepsește Dumnezeu nesocotirea postului, cu boala, și încă multe fără leac, cum de pildă e cancerul sau racul - care se face din mâncarea foarte deasă a creierului de dobitoace, de aceea este mai mult boala orășenilor și a măcelarilor de la sate. Paralizia sau slăbiciunea unei jumătăți de trup, tot din nesocotirea postului se trage.”

10 Postul reface sufletul

„Iată cum vede Domnul nevoința postului: tot ca o împlinire cu lucrul, o trăire a iubirii de oameni. Dar lucru vrednic de luat aminte din cuvântul acesta sunt urmările unui atare post; urmări cu refacerea sufletului tău și urmări pentru o țară de oameni. De bună seamă că un atare post, ținut la o înălțime de vederi, e un egal al rugăciunii neîncetate, care, amândouă rețin pe Dumnezeu în zidire și scot afară pe draci”.

Sursa: adevarul.ro

 

08 Apr 2015
Admin · 427 vizualizari · 0 comentarii
Categorii: Spiritualitate

1, 2, 3 ... 8 ... 15  Pagina urmatoare

 
Dreptul la Spiritualitate si dreptul de a aplica practici spirituale imi sunt garantate prin Constitutia Romaniei conform Art. 6 (Dreptul la Identitate), Art. 29 (Libertatea Constiintei), iar dreptul la exprimarea oricarei pareri despre orice astfel de practica si accesul la cultura sunt de asemenea garantate constitutional conform Art. 30 (Libertatea de Exprimare) si Art. 33 (Accesul la Cultura).